19 Şubat 2009 Perşembe

Bordeaux 0:0 Galatasaray


Skibbe Hakan'ın yokluğunda Sabri ve Volkan'a güvenmeyince 3-3-3-1 gibi bir dizilişe sahaya çıkmıştı.Muhtemelen spor yazarları yazılarına '' böyle zorlu deplasmanda 3 lü defans oynanır mı?'' şekinde başlayacaklardı.İlk 15 dakika da haklı çıkabilirlerdi ama bu dakikaları iyi atlattı Galatasaray. Spor yazarları da yazılarına başka bir cümlelerle başlamak zorunda kaldılar.
Oyun dengelendikten sonra Baros'u defansın arkasına sarkıtma denemeleri başladı ve resimdeki pozisyonda çok önemli bir gol şansı vardı.%100 penaltı ve bariz gol şansından kaleciye kırmızı kart olması gereken pozisyonda hakem elle oynama kararı verdi.Rame, Baros'un üstüne çullanmasa elle oynama olmayacak ve Baros topu alıp boş kaleye yuvarlayacaktı.Maç sonunda biz de Skibbe nin bir futbol dahisi olduğunu konuşacaktık.
Maçın ikinci yarısında Bordeaux tempoyu yükseltmeye çalıştıysa da net pozisyon bulamadı.Maç 0-0 bitti.Aslında çok tehlikeli bir skor.Turu rahat atlarız şeklinde bir düşünce olursa Saraçoğlu'nda final hayal olur.
Skibbe'nin Galatasaray'da olmasının en önemli sebebi olan Leverkusen eşleşmesinin ilk maçı da 0-0 bitmişti.İç sahada iyi oynayan Leverkusen turu rahat geçerek Skibbe'ye Floryanın kapılarını açmıştı.
Galatasaray'ın evinde daha etkili oynadığını ve 1 hafta içinde Kewell-Lincoln gibi sakatlıktan çıkan oyuncuların performansını arttıracağını düşünürsek, Galatasaray'ın şansı ilk maç öncesine göre biraz daha arttı.

Hiç yorum yok: