13 Aralık 2008 Cumartesi

Gençlerbirliği 1:3 Galatasaray

Galatasaray asimetrik dağılımla sahadaydı dün gece. Barış sağ kanatı tek başına kullandı. Nonda'nın yardıma gelmesi beklenmişti maç öncesi ama çok fazla içeride oynadı.Samet Aybaba ilk yarıda Djiteyi sol önde kullanınca Barış hiç zorlanmadı.Arda ise geçen hafta olduğu gibi çok daha defansif oynadı.(Geçen hafta rakibin gol pozisyonu yaratabilecek tek adamı Gökhan Emreciksin bu haftada Burhan Eşer'i durdurmak için)Medya Ardanın düşüşte olduğunu yazmaya devam ediyor belki de bu tür yazılar daha çok tutuluyor.

Ortasahanın ortasında ise M.Güven Ayhan'ın yokluğunda şans buldu ve çok iyi performans sergiledi.Taraftar onu hala Beşiktaş maçında yaptırdığı penaltı ile hatırlıyor.Yanında defansif bir ortasaha ile oynarsa çok başarılı olabilir.Belki de ikinci yarı oynayabilecği bir takıma kiralık gitmesi onun için çok iyi olur.

Daha önce deplasmanda puan kaybettiği maçların (F.Bahçe deplasmanı hariç) kötü zeminde ve saha koşullarında oynanan Kayseri, Bursa, Eskişehir, Ankaraspor olduğu düşünülürse suni çim Galatasaray'a çok yaradı.

Galatasaray yine çok ilginç bir gol yedi.Meira Burhan'ın önüne indirdi ve Burhan golü attı.daha önce de F.Bahçe maçında Emre Aşık' a çarpan top, Eskişehir maçında Ümit Karan'a çarpan top gol olmuştu.Rakibin baskı kurmadığı zamanlarda böyle tecrübeli bir defansın bu tür hatalar yapması çok garip.

Hiç yorum yok: